top of page

KÜLSŐ SZILÁGYI ÚTI VENDÉGLÁTÓ PAVILON
KONCEPCIÓ TERV 2022

HELYSZÍN:                  1048 BUDAPEST, KÜLSŐ SZILÁGYI ÚT MELLETTI

                                    REKREÁCIÓS TERÜLET

VEZETŐ TERVEZŐ:      AGG FERENC

TERVEZŐ:                    BANDER PÉTER

MUNKATÁRSAK:          AGG BENEDEK

pavilon 11.jpg
Koncepcióterv

A pavilon építészeti koncepciója a tájépítészetben meghatározott organikus sétányok és pihenőterületek vonalvezetéséhez illeszkedik belesimulva az újonnan kialakítandó parkerdőbe, mellyel ellenpontot képez az íjászcsarnok szomszédos telken elhelyezkedő szigorú, ipari jellegű épület tömegével. A létrejött stiláris megfogalmazással az épület kifejezi szerves kapcsolódását a tervezett park tájépítészeti kialakításához.

A Közpark fejépületeként is funkcionáló pavilon a tervezési program elemeként publikus mosdóval kerül kialakításra. Az 72 m2-es fogyasztótérrel rendelkező kávézó és a 45 m2-es fogyasztóterasz szolgáltatása elsősorban a március és október közötti periódusra tervezett.  A jelentős kiterjedésű, a fogyasztóterasz alapterületét meghaladó előtető az épület elsődleges karakterét adja és reflektál a tájépítészeti kialakításra, továbbá külső rendezvények színhelyéül is szolgálhat.

A vendéglátó pavilonban a fő funkcionális egységeken túl, szociális és technológiai helyiség, raktár, továbbá gépészeti tér került kialakításra, mely utóbbi a kiszolgáló funkciók feletti kétszintes épületrész emeletén kapott helyet. A gépészeti eszközök kültéri egységei a gépészeti helyiségből nyíló emeleti teraszon helyezhetők el a homlokzati lécburkolatból kialakított átszellőző kulisszafal takarásában.

Látványterv
alaprajz.PNG
bottom of page