top of page

CSÁNGÓ UTCAI LAKÓTELEP KÖRNYEZETRENDEZÉSE
KIVITELI TERV 2021

HELYSZÍN:                       1134 BUDAPEST, CSÁNGÓ UTCAI LAKÓTELEP

TERÜLET:                         4353 m² (1250 m²; 1625 m²; 1660m²)

VEZETŐ TÁJÉPÍTÉSZ:     TOLONICS KRISTÓF MÁRTON

PROJEKTVEZETŐ:           AGG BENEDEK

MUNKATÁRSAK:              VARGA VIKTÓRIA LILLA

                                         GÁSZPOR BENEDEK

                                    

A tervezési célként egy olyan park kialakítása fogalmazódott meg, amely vonzó célpont lehet az idősebbeknek és a környező lakótelepek fiatal lakóinak is. További cél volt a világháborús emlékmű környezetében elindított fejlesztések kiterjesztése a szóban forgó területre. Jellemzőek a területre a lendületes vonalvezetésű közlekedési rendszerbők képzett áramvonalas lágy formák, barátságos léptékű, de lehető legtöbb funkció elhelyezésére törekvés.  

A jelenlegi egyhangú burkolatvezetést próbáltuk feloldani a különböző intenzitású funkciók elválasztásával és különféle burkolati minőségek alkalmazásával, változatos évelő kiültetésekkel és határoló cserjeágyások kialakításával. A kerthasználók három fő csoportja az ottlakó idősek, kisgyermekes családok és fiatalok.

Megrendelői és parkhasználói igény szerint a játszótéren meglévő jó állapotú játszóeszközöket megtartjuk és új a szélesebb korosztályt kiszolgáló többfunkciós játékokkal egészítettük ki. A játszótér burkolatát szinte teljes területen lecseréltük. Megfelelő esési magasságokhoz kialakított esésvédelemmel ellátott gumiburkolattal és ütéscsillapitó homok burkolattal oldottuk meg a játszótér burkolását és esésvédelmét.

bottom of page